ANKICA ĆALETA – žena koja zna kako napravit biznis, a može pomoći i vama!

Recenzije i prezentacija finih stvarčica, zanimljivosti

ANKICA ĆALETA – žena koja zna kako napravit biznis, a može pomoći i vama!

  • RECITE NAM NEŠTO O SEBI I SVOM RADU

Pozdrav dragim čitateljima Finih stvarčica.

Veliko mi je zadovoljstvo predstaviti sebe, dio svoje karijere i svoj novi projekt!

Ja sam Ankica Ćaleta i nedavno sam osnovala centar za razvoj obiteljskog smještaja (https://obiteljskismjestaj.hr/) , a na temeljima novog projekta iz tiska je upravo izašla moja prva knjiga zanimljivog imena #superdomaćin (https://obiteljskismjestaj.hr/knjiga) . Riječ je o sveobuhvatnom vodiču za iznajmljivače apartmana, vila i kuća za odmor.     

Po zvanju sam stručna specijalistica menadžmenta (struč. spec. oec.) i moje cjeloživotno obrazovanje vezano je uz turizam.

Završila sam srednju turističku školu, zatim studij turističkog meandžmenta, položila tečaj za turističkog vodiča i voditelja poslovnice turističke agencije, te završila brojne druge tečajeve iz područja komunikacijskih vještina, marketinga i prodaje.

Ankica Ćaleta

Međutim, ono što me najviše izgradilo kao osobu je iskustvo stečeno u praksi.

Moja priča u ovoj branši počinje još od malih nogu i to pomaganjem svojoj obitelji pri dočekivanju turista u apartmanima u Seget Vranjici pored Trogira.

Od tih trenutaka pa sve do danas uspješno sam se razvijala i pokrenula cijeli niz projekata u turizmu – realizirala sam izgradnju vlastite kuće za odmor, osnovala turističku agenciju My Luxoria (www.myluxoria.com)  za najam luksuznih villa i sada centar za razvoj obiteljskog smještaja.

I naravno ono posebno važno, a vjerujem i zanimljivo čitateljima – uz karijeru „hendlam“ i bračni život i majčinstvo sa dvije prekrasne kćeri koje posebno vole provoditi vrijeme u maminom uredu.

  • NALAZIMO SE U IZAZOVNOM RAZDOBLJU NAROČITO U TURISTIČKOM SEKTORU.KAKO SE ODRAZILO NA POSLOVANJE?
Knjiga Obiteljski smještaj

Ne postoji sektor na kojeg pandemija nije utjecala, ali nažalost najviše trpi turizam. Oporavak će biti usporen, ali on će doći i moramo se pripremati na „bolje sutra“.

Sezona 2020 promjenila je strukturu gostiju iz temelja.

Hrvatsku su u sezoni 2020 mnogi gosti posjetili po prvi put, što znači da nije bilo pandemije pitanje je kad bi se Hrvatska našla na njihovoj listi.

U ovom svemu to je jedan pozitivan trend.

Vrijeme masovnog turizma je sigurno iza nas.

Autentičnost, jedinstven doživljaj, priroda, kultura, sigurnost, kvaliteta smještajnog objekta i kvaliteta usluge su faktori koji će se tražiti u budućnosti.

Zanimljivo je da su gosti u pandemiji većinom direktno kontaktirali vlasnike smještajnih objekata, a takav trend je tek započeo.

Pripremite se i pronađite u knjizi korake za izgradnju branda .

  • ŠTO MOŽEMO NAUČITI NA VAŠOJ AKADEMIJI KOJU USKORO POKREĆETE?

Mogu reći da punom parom radim na programu akademije #superdomaćin (https://obiteljskismjestaj.hr/akademija)  koja je će biti višestruko korisna iznajmljivačima.

Obiteljska akademija

Obzirom da je riječ o novom programu ne mogu iznositi puno detalja.

Teaseri se mogu vidjeti na web stranici obiteljskismjestaj.hr, a program će započeti nakon popuštanja epidemioloških mjera što se nadam krajem ožujka ili u travnju 2021.

  • KOME JE AKADEMIJA NAMIJENJENA?

Iznajmljivačima apartmana, vila i kuća za odmor koji žele postići uspjeh, napraviti pravi biznis od svog smještajnog objekta i koji se žele preipremiti na postpanedimjski turizam.

  • ŠTO MOŽETE PONUDITI U VAŠEM SAVJETOVALIŠTU I KOLIKI JE ODAZIV?

U dogogodišnjoj karijeri jedna činjenica mi se jasno iskristalizirala – današnjem iznajmljivaču nije lako pronaći savjete i kvalitetnu pomoć kad je u pitanju poboljšanje usluge i kvalitete smještaja.

Suradnici, prijatelji iznajmljivači i poznanici često me znaju kontaktirati za razne vrste savjeta.

Neki od njih možda bi mogli zvučati jednostavno, ali u našem poslu su jako važni.

Tako je bilo i pitanja „Ankice, šta misliš koju boju ručnika da naručim?“ do čak onih ključnih „Trebam li odobriti boravak kraći od 7 noćenja?!“

Tako sam kroz svoj rad i uspješan primjer postala jedna vrsta „Go To savjetovališta“ kad su u pitanju mali, ali i veliki problemi ovog posla.

Savjetovalište Obiteljski smještaj

Nakon što sam napisala knjigu #superdomaćin postalo je jasno da ovaj „Go To savjetovalište“ moram podići na višu razinu.

Cilj ovog projekta je dijeliti znanje i proširiti skupinu ljudi kojima pomažem u podizanju poslovanja s obiteljskim smještajem te kvalitetnim koracima poboljšati cjelokupnu uslugu obiteljskog smještaja u RH. (https://obiteljskismjestaj.hr/savjetovanje)

  • KAO KRUNA VAŠEG POSLOVANJA SVAKAKO JE  IZDAVANJE KNJIGE „OBITELJSKI SMJEŠTAJ“. KOME JE NAMIJENJENA ODNOSNO KOME BI JU PREPORUČILI?

Knjiga OBITELJSKI SMJEŠTAJ #superdomaćin (https://obiteljskismjestaj.hr/knjiga) je prva u nizu serije knjiga za iznajmljivače apartmana, vila i kuća za odmor.

Ova knjiga je, u jednoj rečenici, vodič do direktnih rezervacija i zadovoljnog gosta. Svakodnevno sam u kontaktu s vlasnicima smještajnih objekata ili njihovim voditeljima poslovanja te novim investitorima i zanimljivo je zaključiti da su svi opterećeni sa sličnim temama ili samouvjereni u sličnim područjima.

Ova knjiga sadrži brojna iskustva, korake za izgradnju branda i korake do direktnih rezervacija te razbija brojne predrasude koje se često vežu uz posao iznajmljivanja.

Knjiga #superdomaćin je temelj poslovanja svakog smještajnog objekta.

Oni koji se ozbiljno bave obiteljskim smještajem sigurno će imati ovu knjigu u svom domu, a posebno bi značila novim investitorima, odnosno svima koji prvi put pokreću poslovanje pružanja ugostiteljskih usluga u apartmanima, vilama i kućama za odmor.

Mislim da bi ju trebali pročitati i svi ostali koji su posljedično uključeni u posao s obiteljskim smještajem – projekanti, dizajneri interijera, web developeri, fotografi, zaposleni u turističkim zajednicama itd.

  • KOJA VAM JE NAJVEĆA MOTIVACIJA ZA RAD?

Obitelj i prijatelji često me opisuju kao #workaholic business woman, što i potpisujem, ali ako me pitate odakle je došla motivacija za pokretanje vlastitog biznisa – ona je uvijek prisutna.

Ankica Ćaleta

Nikad ne gubim motivaciju, stalno pokrećem nove projekte i razvijam se zbog sebe osobno, a ne zbog biznisa.

Jako mi je važan osobni rast i razvoj, pa tako razvijanjem novih ideja i pokretanjem projekata učim, razvijam se i profiliram u pravog specijalista svog života.

  • KOJU PORUKU BI POSLALI SADAŠNJIM I BUDUĆIM IZNAJMLJIVAČIMA?

Ovo pitanje mogu vam zapravo sa lakoćom odgovoriti.

Znam da je konkurencija u ovom poslu mnogobrojna, ali to vam nipošto nebi trebalo ulijevati strah!

S pravim koracima i profesionalnim savjetovanjem uspjeh je zagarantiran.

Američki grafički dizajner Milton Glaser je autor jedne fantastične rečenice: “There are three responses to a piece of design – yes, no, and WOW! Wow is the one to aim for.” Upravo taj WOW efekt je ono čemu treba težiti.

Ako svojom uslugom kod gosta izmamite ovu reakciju s lakoćom ćete se isticati među konkurentima. Jednostavno, zar ne? 😊

Za čitatelje Finih stvarčica do Božića svi koji kupe knjigu s aktualanim “KOD “BOŽIĆ2020” ostvaruju 20% popusta na knjigu.

Zapratite Obiteljski smještaj na Facebook stranici , Instagramu , Linkedin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error

Uživate u stvarčicama? Podijelite s drugima!