Fantastičan projekt koji će Neretvu pretvoriti u turističku meku!

Recenzije i prezentacija finih stvarčica, zanimljivosti

Fantastičan projekt koji će Neretvu pretvoriti u turističku meku!

Kad zapušu maestral, bura ili jugo, Neretvani i njihovi gosti uživat će u zvukovima vjetroorgulja s brda Trovro ponad Rogotina.

Kako ne postoje saznanja da ovako nešto postoji rogotinske Vjetroorgulje jedinstvene su u svijetu, a kroz mjesec dana trebale bi biti gotova njihova izgradnja.

Rogotin, autor: Barbara Damić
Rogotin
Autor: Barbara Damić

Zadar se proslavio Morskim orguljama koje prenose pjev mora, a ove rogotinske će pronositi pjev vjetra, kojega ne nedostaje u dolini Neretve.

Bit će to jedinstvena atrakcija domaćim Neretvanima, ali i posjetiteljima kojima je Neretva potpuno novo otkriće, bilo da surfaju pličinama neretvanskog ušća ili pak uživaju u netaknutim močvarama i domaćoj gastronomiji.

Rogotin
Rogotin
Autor: Barbara Damić

Na Trovru, stotinjak metara nad morem, do kojega vodi tek probijeni makadamski put, koji će se u skorijoj budućnosti i popločati kvalitetnim bračkim kamenom, grade se ne jedne već troje vjetroorgulje.

Projektant je mislio na sve, a glavna ideja vodilja je bila ruža vjetrova koji pušu na ovom prostoru.

Vjetar je ovdje zamijenio orguljaša koji na Trovru “stvara glazbu”. Sve je to zamišljeno u projektu Pločanina Željka Škorića

Rogotin
Rogotin
Autor: Barbara Damić

Jedne orgulje se salivaju iz pravca Ploča. Njima će “pogonska energija” za stvaranje zvuka biti čarobni maestral, koji hladi Neretvu u vrućim ljetnim danima.

Druge orgulje su od strane rijeke Neretve. Za zvuk će im trebati jugo, dok će na onima iz pravca samog naselja Rogotina orguljaš biti bura.

Orgulje su tako pokrile sva godišnja doba, pa tako s obzirom na učestalost i brzinu vjetrova glazbe neće nedostajati.

Ovaj projekt za sve posjetitelje Neretve dobit će jednu novu dimenziju.

Rogotin
Autor: Barbara Damić
Rogotin

Uz bogatstvo prirodnih ljepota, izuzetnom gastro ponudom Vjetroorgulje će privući mnogobrojne turiste te samim tim oživjeti i ovaj dio juga Hrvatske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error

Uživate u stvarčicama? Podijelite s drugima!