Homemade Magnum, sladoled bez glutena, šećera, mlijeka

Recenzije i prezentacija finih stvarčica, zanimljivosti

Homemade Magnum, sladoled bez glutena, šećera, mlijeka

Violeta Kos

U potrazi si za ukusnim i privlačnim bezglutenskim jelom?

Violeta Kos počastila nas je sjajnim bezglutenskim receptima pomno odabranim za Fine stvarčice.

Od kolača, preko umaka i salata pa sve do ukusnih ručaka. Vrijeme je da istražiš provjerene i ukusne recepte te kreneš s kuhanjem i pečenjem bezglutenskih jela.

Krenimo zajedno u otkrivanje zdravih i ukusnih recepata!

U svojim receptima i prehrani uvijek izbjegavam gluten, šećer i općenito industrijsku hranu i sastojke pa sam tako osmislila i ovaj sladoled.

100% vegan, 100% bez glutena,mlijeka, šećera i 100% čarobno ukusan !!

Homemade Magnum

Hrskavi čokoladni omotač u kojem se nalazi svileno, glatko punjenje čini ovaj sladoled neodoljivim i nimalo ne zaostaje za kupovnim!

Potrebni sastojci:

4 zrele banane

150 g indijskih oraščića

20 g kakao maslaca ili kokos ulja

2 žlice javorovog sirupa ili meda

Čokoladni omotač:

30 g kakao maslaca i 1 žlica kvalitetnog kakaa, malo javorovog sirupa

Postupak:

Banane narežemo na kolutiće i smrznemo ih ili noć prije ili na sat, dva.

Indijske oraščiće obavezno namočimo također ili noć ranije ili na 2 sata.

Kakao maslac otopimo.

U blender ubacimo banane, ocijeđene indijske oraščiće koji su lijepo nabubrili i dati će nam predivnu glatku kremicu i zaslađivač.

Ako radimo vegansku verziju onda javorov sirup a ako ne može i med.

Ne treba ga puno jer su nam banane same po sebi slatke.

Uključimo blender i pustimo ga da radi, povremeno ga zaustavimo i opet pokrenemo .

Potiskivačem možemo ako je potrebno kroz otvor na poklopcu malo miješati masu dok se sve zajedno ne sjedini.

Tako dugo blendamo dok nam se svi sastojci totalno ne sjedine i pretvore u divnu , mekanu, glatku i svilenu masu.

Sada našu smjesu ulijemo u silikonske kalupe za sladoled.

Napunjene kalupe stavljamo u zamrzivač .

Kada se skroz stegnu vadimo sladoled i oblačimo ga u čokoladni omotač!

Sladoled bez glutena, šećera, mlijeka

Glazura:

Na vodenoj kupelji otopimo kakao maslac i kakao .

Smjesu stavimo u neki dublji lončić kako bi nam bilo lakše umočiti sladoled.

Sada jednostavno naš smrznuti sladoled brzo umočimo u dobivenu čokoladnu glazuru sa svih strana i odložimo na neku rešetkicu ili tacnu.

Kada tako napravimo sa svima opet ih stavimo u zamrzivač no ova će se glazura stegnuti jako brzo.

Naš zdravi domaći Magnum je gotov!

Kada ga želite jesti ili ponuditi klincima, gostima, samo ga 10 minuta ranije izvadite iz ledenice kako bi bio taman za jesti.

Čokolada hrskava a unutrašnjost slasna i topljiva.

Ako nemate kalupe smjesu jednostavno ulijte u neku posudu i prelijte glazurom.

U slast!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error

Uživate u stvarčicama? Podijelite s drugima!