Je li kozmetika opasnija od cigareta? Saznajte odgovor u dokumentarnom filmu koji je potresao svijet kozmetike.

Recenzije i prezentacija finih stvarčica, zanimljivosti

Je li kozmetika opasnija od cigareta? Saznajte odgovor u dokumentarnom filmu koji je potresao svijet kozmetike.

Toxic Beauty

 Toxic Beauty dokumentarni film koji je u svega nekoliko dana uzburkao strasti diljem svijeta, a govori o ‘štetnim’ kozmetičkim proizvodima.

Vrijeme je da razmislite o toksičnosti prozvoda svaki put kad odlučite uživati u kupki, nanijeti kremu za brijanje nogu, šminku ili dezodorans jer postoji velika mogućnos da svoje tijelo izlažete toksičnim kemilaklijama.

Redateljica dokumentarnog filma je Phyllis Ellis, a pokrenula je teme manipulativnog marketinga ljepote, štiteći prirodu i čovjeka od kemijskih komponenti kojih su pune naše kozmetičke torbice. Novi dokumentarni film i pomutnja koju uzrokuje, jasno daje naslutiti kako je riječ je o filmu koji će izazvati val pitanja i mogućih promjena. Možda je došlo vrijeme da razmislimo o tome što se skriva iza prekrasne beauty ambalaže.

 Prema Ellis, najčešći problemi zbog toksične kozmetike povezani su s hormonskim poremećajima, problemima mrtvorođenosti i psihološkom ovisnosti o proizvodima u jednom ili drugom stupnju. Ali najzanimljivije je to što apsolutno nema znanstvenih dokaza o tome kako dugoročno na nas utječu vrlo uobičajene kozmetičke komponente. Dokumentarni film Toxic Beauty definitivno zaslužuje pažnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error

Uživate u stvarčicama? Podijelite s drugima!