JESTE LI PROČITALI VODIČ KROZ SRETAN BRAK?

Recenzije i prezentacija finih stvarčica, zanimljivosti

JESTE LI PROČITALI VODIČ KROZ SRETAN BRAK?

Ovaj tjedan u  svojoj recenziji provest ću vas kroz psihološko-pravni priručnik pod nazivom “VODIČ KROZ SRETAN BRAK”, autorice Ivane Mijić Vulinović ( pravnice) i Karmen Kmetović- Prkačin( psihoterapeutice.)

Svi koji imaju želju i volju poraditi na svom odnosu bio on bračni ili ne, vjerujem da će  ovaj priručnik pomoći u gradnji skladnog gnijezda punog ljubavi, mira i sklada.

Priručnik sam pročitala kroz tjedan dana. Jednostavan je i lagan za razumijevanje te nije iziskivao poseban napor, bilo je to štivo pred spavanje.

Sadržaj na početku knjige otkriva nam da broji 215 naslova i podnaslova iz kojih izdvajam:

  • Što je uopće sretan brak?
  • Ubojita uvjerenja
  • Partnerstvo i sloboda
  • Zašto trebamo biti jednaki u odnosu?
  • Promijenit ću te
  • Glavni uzroci bračnog stresa
  • Pravna strana braka
  • Bračni ugovor
  • Imovinski odnosi bračnih drugova

U uvodnom dijelu autorice ističu kako vjeruju da će vam priručnik pomoći da odnos u kojem jeste ili u kojem ćete danas-sutra biti, od samog početka, sredine pa čak i nečega što nalikuje na kraj postavite na zdrave, čvrste temelje i budete sretni.

U mnoštvu primjera iz prakse čitatelju se nastoji približiti problematika odnosa kao takvog u kojem se svatko od nas može pronaći.

Na mnoga pitanja koja se sama postavljaju kada odnos zapne tipa da li je to bračna kriza ili kraj, odgovoreno je kroz niz pojašnjenja zbog kojih dolazi do naših reakcija. Primjerima iz prakse te zapisanim izrekama  daje se kvalitetan uvid u određeni problem.

Priručnik se dotiče raznih situacija iz svakodnevnog života i partnerskog odnosa koji  ima svoje uspone i padove,

Kako kontrolirati ljutnju?kako  razlikovati destruktivnu od konstruktivne svađe?Zadovoljiti sebe – preduvjet sretna odnosa, kaže jedan od podnaslova ovog priručnika kroz koji autorice poučno ističu važnost ovog preduvjeta čiji korijen problema mnogi od nas vuku još iz ranog djetinjstva.

Nebih pisala previše o samom sadržaju jer vjerujem kako ćete  odlučiti pročitati ga i vi  u braku kao i vi što se spremate na zajednički život, a i svi koji su tek ušli u odnos.

Moja preporuka svakako je mladima na pragu bračnog života da pročitaju zajednički ovaj priručnik kako bi se uskladili i u konačnici ostvarili sve ono zbog čega i žele biti u braku.

Raduje me činjenica da se priručnici ovakve tematike pišu i da je interes mladih za njih velik. Danas u ubrzanom tempu života svi gubimo djelić onog našeg” i teško je postići sklad u bračnom odnosu.

Društvo u kojem živimo uvelike utječe na naš odnos. Iako priručnik nije radio razliku između spolova, na žalost i dalje živimo u konzervativnoj sredini gdje je sami polažaj žene teži u svakom segmentu.

Pred sam kraj suautorica, pravnica Ivana Mijić Vulinović iznosi pravnu stranu braka s kojom bi također trebali biti upoznati, a u većini slučajeva  ne bude tako.

Evo odličnog prijedloga i,za poklon!

Svaki bračni par vjerujte bit će oduševljen.

Knjigu potražite na linku i naručite svoj primjerak.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error

Uživate u stvarčicama? Podijelite s drugima!