OKRIJEPITE DUŠU I TIJELO HRVATSKIM TRADICIONALNIM PROIZVODIMA

Recenzije i prezentacija finih stvarčica, zanimljivosti

OKRIJEPITE DUŠU I TIJELO HRVATSKIM TRADICIONALNIM PROIZVODIMA

Ovaj tjedan upoznajem vas s domaćim sirupom od smreke, likera od borovnice i prirodnih sapuna u omotaču od čiste vune domaće radinosti Olentia.

Svi nabrojani proizvodi stižu iz Gorskog Kotara, točnije Ravne gore gdje se dotiče mediteranska s kontinentalnom klimom.

Vrijedne ruke vlasnice OLENTIE proizvode potpuno prirodne proizvode koje možete koristiti bez straha.

PRIRODAN SIRUP OD VRŠAKA SMREKE – OLENTIA

Kada imate djecu, vrlo dobro znate kako često morate tražiti pomoć za uporan kašalj.

Ako mogu birati, uvijek će to biti neki domaći, zdravi pripravak, a o sirupu od smreke slušala sam samo riječi hvale.

Sirup se može uzimati preventivno ili kod bolesti, 2-3 žlice dnevno. 

Sirup od smreke bogat je vitaminom C pa ga nije preporučljivo stavljati u tople napitke.

Ljekovito djelovanje smreke je zaista veliko te je stoga već Hieronymus Bock u svojoj knjizi o ljekovitom bilju 1577. godine napisao sljedeće: “Zbroj djelovanja te dobre osobine borovice nije moguće opisati”. I danas u literaturi ističu njeno blagotvorno djelovanje izrazom: “Na mjesta do kojih ne mogu prodrijeti ni antibiotici, prodire smreka”, što dovoljno govori o ljekovitosti ove biljke.

 

Sirup od smreke – OLIENTA

 

ODUŠEVITE GOSTE LIKEROM OD BOROVNICA U VINU

Borovniček je tradicionalan hrvatski liker koji nastaje sljubljivanjem crnog vina i borovnica, a oplemenjen je mirodijama.

Vino od borovnica obavezno isprobajte ako imate problema s krvnim sudovima. Za istu namjenu se upotrebljavao napitak od borovnica spomenut i u zapisima pronađenim u Londonu koji datiraju još iz 1696. godine. Napitak spriječava razmnožavanje štetnih bakterija, pomaže i kod nedostatka apetita i slabosti ili pada imuniteta.

Nekada su se likeri koristili samo u ljekovite svrhe, dok su danas omiljeno piće svih onih koji vole blaga alkoholna pića.

Liker od borovnice danas je sigurno jedan od najtraženijih napitaka od šumskog voća, što zbog njegove slatkoće, što zbog osvježavajućeg prirodnog okusa ove izvrsne šumske delicije. Inače, plava boja borovnica potječe od antocijana – poznatog antioksidansa. Ovaj domaći liker proizveden je od plodova samonikle biljke borovnice koja raste u Gorskom Kotaru.

Olentin Borovniček je savršen što su potvrdile  i moje kolegice s kojima sam degustirala. Dodatnu čar daju komadići borovnice koji su sastavni dio likera.

Za predstojeće blagdane na mome stolu zasigurno će se naći ovaj ukusan i zdrav liker!

OLENTiA BOROVNIČEK

 

SAVRŠEN EKO POKLON – MIRISNI LAVANDINI SAPUNI U OMOTAČI OD ČISTE VUNE

Kako u poplavi suvenira osmisliti proizvode koje će svaki turist, ali i domaći čovjek prepoznati kao nešto što je dobro, što će mu koristiti i što može pokloniti drugima?

Domaća radinost Olentia u svojoj  ponudi ima neobične i originalne prirodne sapune u omotaču od prave, prirodne vune.

 Osim što su zdravi i lijepo mirišu, sapuni izgledaju čarobno u svom vunenom omotaču koji je ljekovit, djeluje antialergijski i protuupalno te poboljšava cirkulaciju.

Da bi poklon bio potpun, Olienta je izradila i prirodnu piling – rukavicu od čiste vune.

Neobično, prirodno, mirisno! Idealan poklon za dragu osobu.

 Podržite ovaj mladi hrvatski brend i naručite za sebe i svoje najdraže kvalitetne proizvode preko facebook stranice Olentia.

 

 

LAVANDA

 

PILING RUKAVICA OD ČISTE VUNE

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error

Uživate u stvarčicama? Podijelite s drugima!