Spicy juha od buće – savršena za ovo jesenjsko doba !

Recenzije i prezentacija finih stvarčica, zanimljivosti

Spicy juha od buće – savršena za ovo jesenjsko doba !

Violeta Kos

Otkrivamo novi bezglutenski zdravi recept Violete Kos

SPICY JUHA OD BUČE

Potrebni sastojci:

Količina muškatne tikve po želji

Sok svježeg limuna

Sol

Kajenski papar

Kurkuma

2 kriške zelene jabuke

Bućino ulje

Postupak:

Tikvu ogulimo i očistimo od sjemenki.

Meso narežemo na kockice i stavimo kuhati.

Vode dodamo toliko da meso tikve bude prekriveno.

Dodamo jabuku narezanu također na kockice, posolimo i dodamo kajenski papar i začine po želji. On će nam dati predivan spicy ljuti okus zato s njime treba oprezno doziranje.

Kuhamo između 15 i 20 minuta.

Probamo probosti meso tikve vilicom , kada je mekano juha je kuhana.

Sada nam je još samo preostalo dodati kurkumu, malo soka od limuna i sve zajedno usitniti štapnim mikserom ili ulijemo u blender i izradimo do glatke svilene mase.

Obavezno probamo i dorađujemo po želji.

Meso tikve je dosta slatko tako da ćemo uz pomoć začina koje smo koristili i jabuke dobiti savršeno izbalansiran okus.

Kod posluživanja možete dodati aromatično bućino ulje i npr. sjemenke suncokreta.

Čitajte i dalje Fine stvarčice i prvi saznajte naj novije recepte Violete Kos

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error

Uživate u stvarčicama? Podijelite s drugima!