Talent i anđeoski glas dobitna su kombinacija mlade hrvatske pjevačice!

Recenzije i prezentacija finih stvarčica, zanimljivosti

Talent i anđeoski glas dobitna su kombinacija mlade hrvatske pjevačice!

Mnogobrojna sudjelovanja  na međunarodnim festivalima te osvojeni Grand prix jednoglasnom odlukom žirija na Dječjem festivalu Mali MEF u Čakovcu

dovoljan su povod da saznamo nešto više o Dorotei Prosnik talentiranoj djevojci iz Zagreba.

Dorotea, kaži nam od kuda talenat za glazbu? Pohađaš li glazbenu školu ?

S tri godine me je mama upisala u Dječji zbor Kikići kod profesorice Maje Rogić.

U zboru sam dobila priliku nastupati na mnogim javnim nastupima te kasnije krenuti i na međunarodne festivale gdje sam osvajala mnoge nagrade.

Na ovogodišnjem Malome Mefu u Čakovcu sam osvojila Grand prix festivala s moćnom pjesmom o gradu heroju, Vukovar (to mi je ujedno i najdraža pjesma Maje Rogić koja nikoga ne ostavi ravnodušnim.

Dorotea Prosnik

Za izgradnju osobe kakva sam danas je, naravno uz mamu, najzaslužnija upravo Maja Rogić, koja je prepoznala moj potencijal i želju za pjevanjem te je puno vježbala sa mnom pjesme za međunarodne festivale.

Ove godine sam krenula u školu pjevanja Mikrofon star gdje s mentoricom Natalijom Kralj uvježbavam pjesme za nastupe.

Završila sam i osnovnu glazbenu školu za flautu te pripremne razrede za solo pjevanje, a ove godine krećem u prvi razred srednje glazbene škole za solo pjevača.

Kako uspijevaš uskladiti školske obveze s glazbenom karijerom?

Uspijevam izvršavati sve školske obaveze i više nego dobro.

Pohađam III. Gimnaziju u Zagrebu i prva dva razreda sam završila s odličnim 5,00 uspjehom.

Ove godine sam bila prva na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika s najvećim brojem bodova u državi, a na državnom natjecanju sam osvojila treće mjesto.

Imaš li nekog na hrvatskoj sceni kao idola u glazbi?

Iako na hrvatskoj sceni ima mnogih izvrsnih glazbenika poput Jacquesa Houdeka, Vanne i Doris Dragović, najveći idol mi je ipak bosanskohercegovačka pjevačica Ilma Karahmet, zbog njenog posebnog glasa, izvrsne interpretacije te svih uspjeha koje je uspjela ostvariti tako mlada.

Snimila si isvoj prvi spot za pjesmu “Ako zvijezde padnu“ koja se dojmila ne samo članovima žirija, već i publici Dječjeg festivala Mali MEF u Čakovcu. Koji su ti planovi za budučnost

Iza pjesme „Ako zvijezda padne“ stoji čitav tim osoba koje su doprinjele stvaranju pjesme. Autorica teksta je Nevia Korpar, glazbu je napisao Marko Tomasović, aranžman je izradio Aleksandar Valenčić, snimanje i montažu spota je odradila Marija Tadić, a izvršna producentica je Ana Borić.

Za styling u spotu je zaslužna Mira Malešević, frizuru je radila Ana Dubravac, a makeup Mateja Jokić. Pjesma „Ako zvijezda padne“ je ljubavna pjesma u kojoj se svatko može pronaći, a za mene ima posebnu važnost jer je to ipak moja prva solo pjesma koju ću zauvijek pamtiti i biti ponosna na nju.

Pjesma prestiže sva moja očekivanja, u manje od mjesec dana od izlaska već broji preko 90 000 pregleda te se emitira u eterima radija u Hrvatskoj i šire što je ogroman uspjeh.

Također, pjesma je bila na online natjecanju Angel voice u Beogradu za najbolju novu pjesmu te je osvojila 1. mjesto.

U planu mi je i dalje surađivati sa izvrsnim timom  koji sam navela, imam planove za novu pjesmu i nadam se da će se ti planovi i ostvariti.

Draga Dorotea: Fine stvarčice žele ti puno uspjeha u daljnjoj karijeri, pogledajte novi spot za pjesmu Ako zvijezda padne.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error

Uživate u stvarčicama? Podijelite s drugima!