Unatoč pandemiji poduzetnici ne posustaju, a i strani kapital se ulaže u turizam!

Recenzije i prezentacija finih stvarčica, zanimljivosti

Unatoč pandemiji poduzetnici ne posustaju, a i strani kapital se ulaže u turizam!

Svjedočimo izazovnom vremenu koje nam je donijelo mnogo neizvijesnosti po pitanju ulaganja u poslovanje.

Hoće li se turizam vratiti na staro te trebamo li ulagati u nove projekte pitanja su koja svaki poduzetnik koji se bavi turizmom sebi postavlja svakodnevno.

Dolaskom lijepog vremena očekuje se pozitivnija epidemiološka situacija, a time i više putovanja te potražnja za sigurnim te brzo i lako dostupnim destinacijama.

Pozitivan učinak očekuje se od početka cijepljenja, što se primjerice pokazalo već kod touroperatora TUI Nordic, koji je za 2021. već zabilježio porast rezervacija, posebice za Hrvatsku, čim je objavljena vijest o početku cijepljenja stanovništva.

Dobra vijest je što se i strani kapital ulijeva u Hrvatsku.

Jedan od pozitivnih primjera svakako je i poduzetnica s talijanskom adresom Maja Gnjidić Verdecchia inače rođena Šibenčanka koja se odlučila uložiti u Hrvatsku, točnije u svoj Šibenik.

Kupovina starinske kuće te obnova iste za svrhu turizma novi je projekt poduzetnice među brojnim do sada.

Primjer je to ulaganja stranog kapitala malog poduzetnika u Hrvatsku.

Generalno gledano, u 2021. se mogu očekivati bolji rezultati nego 2020 godine, pri čemu će Hrvatska zadržati poziciju jedne od vodećih destinacija Mediterana, što će se potencirati i u kampanjama i aktivnostima HTZ-a.

Zanimljivih projekata ne nedostaje kod Maje Gnjidić Verdecchia talijanske poduzetnice inače rođene šibenčanke koja je ujedno do prošle godine svojim projektom izbora za Najljepšu mamu Hrvatske promovirala ljepote naše zemlje, posebnosti i turističku/gastro i enološku ponudu.

Izbor za Najljepšu mamu Hrvatske

Kako zbog epidemioloških razloga izbora prošle godine nije bilo, Maja je svoju ljubav i trud uložila u tradicionalnu kuću u Šibeniku koju je uredila kombinirajući tradiciju sa suvremenim dizajnom.

Posebno nam je istaknula umjetnička djela – orginalne slike dviju akademskih slikarica iz Hrvatske.

Majine zamisli i projekti povezani su jednom opipljivom niti koja njeguje tradiciju, korijene, vjeru u svoj rodni grad, a ujedno stremi ka suvremenim rješenjima kako bi gostima bilo ugodno i da im se stvori želja povratka u Šibenik i na našu obalu.

Njeno poduzetničko iskustvo vezano uz turizam u Italiji, dobrodošlo je u ovom projektu. Maja ne staje i ne čeka da se cijela situacija smiri ona jednostavno entuzijastično sprema nove projekte s obje strane Jadrana.

Maja Gnjidić Verdecchia

Vjerujemo da u ovo vrijeme ovakve priče djeluju više nego ohrabrujuće i poticajno te da će ovakvih primjera biti još više.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error

Uživate u stvarčicama? Podijelite s drugima!